-47%

Daca esti in cautarea unei oferte complete si a unei game variate de trandafiri criogenati atunci ai ajuns la locul potrivit. Citeste intregul nostru articol si afla totul despre trandafirii criogenati. De la tehnicile prin care se realizeaza pana la preturi si simbolul fiecarei culori.

Trandafirii criogenați au apărut de câțiva ani pe piața din România, dar au fost rapid apreciați și au ajuns să se impună destul de repede ca un cadou desăvărșit, care atinge perfecțiunea.

Trandafirii au fost întotdeauna unele dintre cele mai apreciate flori, dar și unele dintre cele mai bine primite cadouri. Oamenii din toate colturile lumii, indiferent de cultură, oferă și primesc flori, cu aceeași plăcere. Trandafirii însă sunt florile preferate prin excelență atât de doamne, adolescente sau bunici, iar bărbații știu că nu vor da niciodată greș cu o astfel de alegere.

Moda trandafirilor criogenați a venit din import, via Belgia și Olanda, țări unde există o adevărată industrie a florilor.

De ce ne fascinează florile criogenate?

Poate pentru că par a fi nemuritoare, de o frumusețe veșnică, așa cum ne-am dori să fim și noi? Florile au reprezentat o fascinație încă din cele mai vechi timpuri. În epoca de piatra, acestea erau pictate sau se gaseau puse in morminte, obicei păstrat până astăzi și de noi.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au simtit o atractie deosebita pentru frumos, iar florile sunt simbolul frumuseții, al perfecțiunii și al delicateții de aceea, indiferent de limba pe care o vorbim, oferirea unei flori inseamnă același lucru: apreciere, iubire, respect, recunoștință. Și cum am putea să exprimăm mai bine toate aceste sentimente decât prin intermediul unei flori?

Câți dintre noi, nu numai în copilărie, dar chiar și în adolescență sau la maturitate nu obișnuiam să presăm flori? Unii dintre noi poate își mai amintesc de celebrele ”ierbare”, pe care trebuia să le prezentăm la școală.

Adolescentele obișnuiau să preseze flori, între paginile cărților, flori primite de la un iubit! Dar vremurile au evoluat, așa cum a evoluat și tehnologia! Dacă înainte florile erau uscate prin presare, pentru a fi păstrate, azi florile sunt criogenate!

Tehnologia la care s-a ajuns în zilele noastre, permite astfel conservarea florilor, în starea lor naturală. Frumusețea florilor criogenate rămâne intactă, culoarea neschimbată, iar textura florii este vie. Florile criogenate sunt vii, sunt nemuritoare, pentru o perioadă îndelungată, de la 2 la 25 de ani, în funcție de cum sunt păstrate!

Trandafiri criogenați, frumusețe în stare pură!

Oamenii au încercat până acum să păstreze frumusețea nemuritoare a florilor în diverse feluri: fie le-au presat, fie le-au pictat, fie le-au brodat pe îmbrăcăminte.

Astăzi, grație avansului tehnologiei, putem păstra florile criogenate. Acest procedeu are o serie întreagă de beneficii:

 • Florile rămân nemuritoare, perfecte, fără să se ofilească, timp de zeci de ani!
 • Trandafirii criogenați rezistă până la 25 de ani, fără o îngrijire specială
 • Florile criogenate nu se udă niciodată, astfel că nici nu trebuie să le schimbi apa
 • Dacă pleci în concediu, sau faci înconjurul lumii, când te vei întoarce acasă, florile criogenate vor fi la fel de frumoase, așa cum le-ai lăsat
 • Își păstrează culoarea, iar petalele și frunzele rămân intacte, nu se scutură
 • Au avantajul că până ajunge comanda la destinație, chiar și de pe alt continent, acestea nu se ofilesc!
 • Florile criogenate trebuie doar să fie ferite de lumina puternică, directă, a soarelui
 • Trandafirii criogenați trebuie protejați obligatoriu de praf, de aceea se recomandă ca aceștia să fie ținuți sub o cupolă, sau într-o sticlă decorativă.

Cum se obține un trandafir nemuritor

Cum ne putem bucura cât mai mult timp de frumusețea unei flori? La acestă întrebare, cercetătorii au găsit răspunsul: prin criogenare, adică uscarea florilor prin congelare.

Din punct de vedere tehnic, acest proces se numește liofinizare și înseamnă trecerea apei din stare lichidă (din capilarele plantei) în stare solidă. Întregul procedeu se desfășoară într-un mediu vidat.

 

Pentru a obține un trandafir criogenat este nevoie de un procedeu complex, care presupune:

 • Mai întîi, apa este îndepărtată din petale, după ce este înghețată și plasată sub vid, timp de trei săptămâni
 • Petalele sunt conservate individual, una câte una
 • Trandafirul este reconstruit manual, petală cu petală, după ce acestea au fost conservate
 • După reconstruirea manuală a trandafirului, acesta își va păstra aspectul perfect
 • Petalele vor avea textura perfectă, a unui trandafir proaspăt ales
 • Rezultatul final este dat atât de tehnologia avansată a criogenării, dar și de îndemânarea celui care ”asamblează” trandafirul, petală cu petală.

Trandafiri criogenați în cupolă

 De ce trandafirii criogenați sunt livrați într-un ambalaj de cupolă? Dacă v-ați pus această întrebare, răspunsul este simplu: florile criogenate trebuie protejate de umiditate și de praf.

Dacă apar schimbări bruște de temperatură, atunci poate apărea condens în interiorul cupolei de sticlă.

Trandafirul criogenat poate dura o viață, dacă se respectă câteva reguli simple:

 • Nu expuneți florile criogenate direct în lumina soarelui
 • Nu udați trandafirii conservați
 • Florile criogenate trebuie păstrate în zone cu temperaturi de 5 -25 grade Celsius!
 • Umiditatea recomandată este între 30% și 70%
 • Țineți florile criogenate departe de praf. Puteți șterge cupola trandafirului cu un spray de șters geamurile.
 • Nu atingeți direct florile criogenate, nu puneți mâna pe petale!
 • Dacă veți urma toate aceste reguli simple, atunci trandafirul criogenat al dumneavoastră poate trăi fericit, având o ”tinerețe fără bătrânețe”, cum spunea povestea!

Chiar dacă nu se ofilește, trandafirul criogenat este la fel de fragil ca și unul proaspăt. Trebuie să țineți cont de faptul că acesta este de fapt, un trandafir înghețat. Așa că, aveți mare grijă să nu-l scăpați pe jos!

Ce flori criogenate putem alege

Este evident faptul că trandafirii criogenați sunt în trend, dar putem opta și pentru alte flori. Teoretic, toate florile pot fi criogenate, procedeul folosit fiind același. În România, importatorii mai aduc bujori, anemone sau garoafe, dar niciunele dintre acestea nu se bucură de faima trandafirilor criogenați.

Aranjamente trandafiri criogenați: buchetul de mireasă!

Această nouă modă care a prins atât de mult nu numai pe piața românească dar și pe cea internațională, cunoaște un avânt maxim. De pildă, astăzi sunt la mare modă buchetele de mireasă, din flori criogenate. Ce mireasă nu și-ar dori să poată păstra buchetul de la nuntă până la nunta de argint? În fond, buchetul criogenat de la nuntă este o amintire puternică, o dovadă a dragostei care rezistă în timp. O dragoste frumoasă, ca un trandafir, e adevărat, mai are și spini, dar cu petale fragile, delicate și de o frumusețe imperială.

trandafir criogenat

De ce să alegem trandafiri criogenați în sticlă

De câte ori s-a întâmplat ca trandafirii pe care îi cumpărăm să se ofilească înainte de a se deschide? Beneficiile trandafirilor criogenați nu pot fi ignorate, din mai multe motive:

 • Trandafirii criogenați reprezintă un cadou unic, aparte, care vor fi o amintire vie a unui eveniment important din viață
 • Florile criogenate își păstrează culoarea intensă, aprinsă și vor înfrumuseța orice încăpere sau loc din casă, oferind o distincție aparte
 • Deși florile sunt perene, trandafirii criogenați au darul de a fi foarte longevivi, nemuritori, deci cadoul nu va fi unul perisabil
 • Este un cadou ideal pentru persoanele care par a avea totul în viață și nu știi ce cadou ar fi mai potrivit. Totuși, un buchet de trandafiri criogenați te poate scoate din impas, fiind un cadou deosebit
 • Un astfel de cadou nu va putea fi uitat de persoana care îl primește
 • Un trandafir roșu criogenat va simboliza dragostea permanentă pe care o porți persoanei căruia îl dăruiești
 • Un trandafir criogenat în sticlă scoate în evidență frumusețea florii, dar o și păstrează intactă

trandafir criogenat cupola de sticla

Trandafiri conservați. Ce simbolizează culorile trandafirilor criogenați

Deși trandafirii simbolizează sentimentul de iubireși romantismul, aceștia pot transmite și alte mesaje, în funcție de culoarea lor și ocazia cu care sunt oferiți.

Potrivit unei legende grecești, trandafirul ar fi fost creat de Chloris, zeița florilor. De la Dyonisos, zeul vinului, trandafirul ar fi primit parfumul amețitor, irezistibil, iar de la Ares, zeul războiului, ar fi primit spinii. Tot aceeași legendă grecească spune că trandafirii albi au fost creați de zeița Afrodita și că aceștia au ieșit din spuma mării.

 

Trandafirii roșii, simbolul iubirii

Trandafirul roșu reprezintă în toate culturile, simbolul iubirii, al romantismului și al pasiunii. În vremurile creștine, acesta a fost asociat cu Fecioara Maria, iar cu timpul, trandafirii roșii au reprezentat cel mai de preț cadou pentru cei care vor să-și exprime dragostea față de prietene, iubite, soții, mame.

 

Trandafirul roz semnifică apreciere

Încă de acum 5000 de ani, trandafirii roz erau crescuți în grădinile Imperiale din China și erau foarte apreciați, potrivit documentelor istorice. În funcție de nuanța lor, aceștia au propriile semnificații. De pildă, trandafirii de un roz închis semnifică apreciere, apreciere sau recunoștință, cei de un roz mediu pot fi oferiți pentru a felicita pe cineva, iar cei de un roz deschis sunt asociați blândeții și admirației.

Trandafirul galben, simbolul prieteniei

Datorită culorii lor calde, solare, trandafirii galbeni sunt alegerea potrivită pentru a trimite prietenilor felicitări, sau să le înseninezi ziua. Este greșită interpretarea că acești trandafiri ar reprezenta gelozia, sentiment care nu este deloc luminos și cald.

 

Trandafirul alb, simbolul purității

Acest trandafir te scoate din orice încurcătură, dacă nu știi ce culoare să alegi. El poate fi un cadou la fel de potrivit pentru un medic, o soacră, mamă, sau unei prietene vechi.

Trandafirul portocaliu, simbolul pasiunii

Un mod elegant de a-ți exprima entuziasmul, pasiunea sau recunoștiința este acela de a dărui trandafiri portocalii. Niciodată nu veți da greș cu ei. Un buchet de trandafiri portocalii este însă și o alegere ușor ieșită din tiparele rigide, ceea ce va atrage atenția persoanei căreia îl oferi.

Trandafirul mov, dragoste la prima vedere

Trandafirul în culoarea lavandei este simbolul dragostei la prima vedere. Dacă ai cunoscut recent o persoană, de care te-ai îndrăgostit la prima vedere, acesta este cadoul perfect. El simbolizează fascinație și adorație și va reprezenta o alegere îndrăzneață, față de clasicul trandafir roșu.

 Misterul trandafirului albastru

Cum această culoare nu există în mod natural la un trandafir, aceasta fiind obținută printr-un proces tehnologic, este considerat un simbol al misterului și al unei iubiri care nu poate fi atinsă. Chiar dacă iubirea nu poate fi atinsă, mesajul este că acela care oferă un trandafir albastru nu poate să nu se gândească la tine.

Trandafirul negru, simbolul sfârșitului

Deși sunt destul de rari, trandafirii negri au evident, o semnificație negativă. Aceștia au fost asociați întotdeauna cu doliul, cu sfârșitul unei relații sau chiar moarte. Dată fiind această semnificație negativă, aceștia trebuie ocoliți întotdeauna dacă vreți să faceți un dar cuiva!

În cazul trandafirilor criogenați, semnificația culorilor acestora este de zece ori mai profundă, întrucât aceștia sunt trandafiri nemuritori, care exprimă sentimente nemuritoare.

Trandafiri criogenați ieftini. Cât costă trandafirii criogenați

Ca orice trend, ca orice floare în vogă, prețul acestora diferă, întrucât criogenarea este un procedeu tehnic migălos, care presupune folosirea unei aparaturi destul de scumpe, în valoare de 55.000 euro.

În afară de folosirea aparaturii propriu-zise, trandafirii criogenați sunt reasamblați manual, după ce petalele sunt desfăcute, una câte una. De obicei, majoritatea trandafirilor criogenați sunt de import, de la producători certificați din Olanda, Franța și Turcia.

Florăria de vis vă oferă și livrează la domiciliu trandafiri criogenați în toate nuanțele de culori prezentate mai sus:

 • Trandafiri criogenați în cupolă, în nuanțe de roșu, roz, mov, la un preț redus, de doar 200 lei
 • Trandafiri criogenați în cupolă, în nuanțe de galben, alb, alb de Spania și albastru, la un preț redus de doar 149 lei.

Clienții care nu au timp să se deplaseze la sediul nostru, pentru a alege cadoul dorit, pot apela la serviciile livrare flori București, prin intermediul Florăria de Vis. Avantajele adoptării acestei soluții sunt:

 • Plățile pot fi efectuate online, direct pe siteul nostru florariadevis.ro
 • Informațiile despre identitatea clienților noștri este asigurată și garantată
 • Florăria de Vis respectă toate prevederile legale în domeniul protecției datelor cu caracter personal
 • În cazul în care optați pentru livrarea anonimă a cadoului, identitatea dumneavostră nu va fi dezvăluită destinatarului
 • Puteți alege trandafirul criogenat dorit direct de pe site-ul nostru, întrucât toate aceste aranjamente există în Floraria de Vis și vă stau la dispoziție
 • Livrarea va fi făcută în maxim 24 de ore, oriunde în România
 • Pentru livrările de flori în București, transportul este gratuit. Pentru livrările în Ilfov, costul este de doar 15 lei!
 • În București și Ilfov livrările comenzilor se efectuează în 4 ore de la primirea comenzii.

Când ești în criză de timp, tracasat între două ședințe sau întâlniri, brusc, îți aduci aminte că, indiferent de situație, trebuie să mergi neapărat la o florărie.

Dacă astăzi ajungi acasă fără un buchet de flori, atunci poți să-ți iei adio de la iubirea vieții tale! Pentru că nu vei găsi niciun pic de înțelegere la ea!

Însă, orice problemă are o soluție, iar de cele mai multe ori, aceasta se află doar la un click distanță! Cea mai rapidă rezolvare a situațiilor de acest fel este aceea de a căuta o florărie online, care îți poate vira direct la adresa dorită, orice aranjament floral pe care îl preferi.

Poți fi sigur că îți vei surprinde iubita dacă îi vei trimite un buchet de flori la domiciliu, indiferent dacă este o zi specială sau una fără semnificație!

Deschiderea coletului îi va produce o mare bucurie și, poți fi sigur că, din acel moment se va gândi deja la aranjamentele florale de nuntă, dacă nu sunteți deja casătoriți!

De departe, pe locul 1 în topul preferințelor doamnelor și domișoarelor sunt aranjamentele florale cu trandafiri. Un buchet de trandafiri este o alegere perfectă, iar bărbații știu deja acest lucru.

De câțiva ani, s-a impus și pe piața românească moda trandafirilor criogenați, cei mai mulți fiind importați din Belgia și Olanda, țări care cultivă o adevărată artă atunci când e vorba de creații florale.

Trandafirii criogenați sunt practic, trandafiri conservați, grație tehnologiei din ziua de azi. Florile criogenate au calitatea de a dura o perioadă îndelungată, între 2 și 25 de ani, dacă sunt păstrate în cupolă, ferite de praf și de lumina directă a soarelui.

Aranjamentele florale cu trandafiri criogenați sunt deosebit de apreciate și reprezintă adevărate creații florale. Culoarea buchetului de trandafiri poate varia atât în funcție de destinația aleasă, cât și de gusturile persoanei căreia îi veți dărui. La floraria online, aveți o paletă largă de opțiuni: de la un trandafir criogenat roz, la un trandafiri criogenat roz pal, sau tradiționalul trandafir criogenat roșu. În plus, puteți opta pentru un buchet de trandafiri criogenați în cupolă.

 

De ce optăm pentru trandafiri criogenați în cupolă

 

Trandafirii criogenați sunt livrați întotdeauna într-un ambalaj de forma unei cupole, întrucât florile criogenate trebuie să fie obligatoriu protejate de praf, care este marele lor dușman, dar și de umiditate.

În cazul în care se vor înregistra schimbări bruște de temperatură, atunci se poate produce condens în interiorul cupolei de sticlă, iar umezeala ar putea provoca deteriorarea acestora.

Pentru a proteja viața unui trandafir criogenat în cupolă trebuie să respectați câteva reguli simple, dar obligatorii:

 • Florile criogenate trebuie ținute la o temperatură de 5 -25 grade Celsius!
 • Trandafirii criogenați nu trebuie expuși direct în razele soarelui
 • Nu scoateți cupola trandafirului, pentru a-l proteja de praf. Puteți șterge praful care se va depune pe cupolă, cu o soluție de șters geamuri, din comerț!

 

 • Florile criogenate nu trebuie atinse, așa cum nici petalele nu pot fi atinse, pentru că se scutură!
 • Aveți grijă să le asigurați o umiditate între 30% și 70%
 • În niciun caz să nu încercați să udați trandafirii criogenați, dacă vreți să vă bucurați de ei câți mai mulți ani! Un trandafir criogenat este nemuritor, dar dacă-l scăpați din mâini, se va face zob!

Cum alegem culoarea trandafirilor

Indiferent de cultură și tradiție, trandafirii roșii criogenați semnifică simbolul iubirii și al pasiunii. Cei care iubesc și vor să-și exprime dragostea față de iubită, soție, mamă, nu vor da greș niciodată cu această alegere.

Un trandafir criogenat roz au mai multe semnificații și înțelesuri, în funcție de nuanța acestuia. Un trandafir criogenat de un roz închis înseamnă recunoștință sau apreciere, iar un trandafir criogenat roz pal semnifică admirație și blândețe.

De altfel, trandafirul criogenat galben poate reprezenta și gelozia, dar e și o modalitate de a însenina ziua unei prietene, datorită culorii sale solare, plină de viață.

Trandafirul alb înseamnă sentimente pure, dincolo de orice conotații sentimentale și este o alegere deosebit de potrivită atunci când buchetul de trandafiri nu îi este adresat iubitei sau soției, ci unei persoane pentru care ai sentimente pure și de respect.

În schimb, trandafirul criogenat portocaliu semnifică o pasiune entuziastă, pentru o persoană deosebită, iar alegerea ta va fi una specială, care nu va trece neobservată.

Cu totul altfel stau lucrurile în cazul în care alegi să dăruiește un trandafir criogenat mov, ceea ce spune foarte multe despre sentimentele tale. Un astfel de trandafir nu poate fi oferit decât ca o declarație de dragoste, semnificând iubirea la prima vedere. Acest trandafir vorbește despre adorația și fascinația pe care o porți persoanei căreia i-l dăruiești și, da, trebuie să recunoaștem că este o alegere deosebită și specială!

Trandafirul criogenat verde, ca și trandafirul criogenat albastru sunt, ambele, rezultatul unui proces tehnologic, întrucât nu este o culoare naturală a unui trandafir. Aceștia semnifică o iubire ascunsă și care nu poate fi împărtășită, mărturisită, decât prin intermediul acestei flori.

Trandafirul criogenat negru este o alegere foarte proastă, pe care nu v-o recomandăm, pentru că semnifică sfârșitul unei relații, moartea acesteia. Puteți transmite acest mesaj persoanei în cauză și printr-un simplu ignore, fără să mai dați banii pe trandafir! E mai ieftin, iar mesajul va fi foarte bine înțeles!

Floraria noastră vă oferă prin serviciul său de comenzi online si livrări la domiciliu trandafiri criogenați în toate nuanțele de culori prezentate mai sus:

 • Trandafiri criogenați în cupolă, în nuanțe de roșu, roz, mov, la un preț redus.
 • De asemenea, avem și trandafiri criogenați în cupolă, în nuanțe de galben, alb, alb de Spania și albastru.
 • Când sunteți în situația de a avea nevoie de flori pentru aniversări, puteți apela foarte simplu la serviciile livrare flori București, fără a mai fi nevoie să vă deplasați la sediul florăriei.

În această situație, trebuie să știți:

 • Florăria nostră respectă toate informațiile legate de identitatea clienților noștri și prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal
 • Plățile se efectuează online, doar accesând site-ul nostru,
 • Livrarea dumneavoastră va fi efectuată în maxim 4 de ore
 • În București, nu se percepe niciun tarif pentru livrarea la domiciului solicitat!

Dacă vreți să faceți un cadou deosebit persoanei dragi, atunci puteți opta relaxați pentru trandafiri criogenați XXL sau o cupolă trandafiri criogenați. Succesul va fi garantat pentru că trandafiri criogenați rezistă două secole și jumătate, respectiv 25 de ani!

Dacă vreți să faceți unei persoane dragi un cadou cu adevărat deosebit, atunci cumpărați trandafiri criogenati!